Browsers gaan efficiënt met data om. Zij bewaren sommige delen van een website in hun tijdelijke bestanden (cache) zodat deze niet telkens opnieuw opgehaald hoeven te worden vanaf het internet. Wanneer wij iets wijzigen aan jouw site kan het voorkomen dat je naar de oude versie, uit de cache kijkt. Om dit te verhelpen is een harde refresh nodig. Navigeer met je browser naar de webpagina en wacht todat deze volledig geladen is.

Windows

• Voor alle browsers: Druk CTRL + F5 tegelijk in

Apple Mac

• Chrome: Druk ⌘ + R tegelijk in
  • Safari: Druk ⌘ + E tegelijk in
  • Firefox: Druk ⌘ + SHIFT + R tegelijk in

Android

• Klik op de drie puntjes rechtsboven (menu)
  • Kies 'Geschiedenis'
  • Kies 'Browsegeschiedenis wissen'
  • Vink de optie 'Gecachete afbeeldingen en bestanden' aan
  • Klik vervolgens op 'Gegevens wissen'
  • Kies dan voor rechtsbovenin 'herladen' of swipe naar beneden

Apple iOS (iPhone en iPad)

• Kies nu het herlaad icoon.
  • Je kunt een ook Privé scherm gebruiken
  • Via Instellingen > Safari > Wis geschiedenis en websitedata wordt alle data verwijdert