Componenten

Bij de overgang van de oude naar de nieuwe website kan het voorkomen dat de oude URL's verlopen. De link /producten/product/product1 is bijvoorbeeld veranderd naar /producten/product1, vervolgens kan vanuit Google kan de oude link niet meer worden bereikt. Met het component Verwijzingen is dit af te vangen. Deze is terug te vinden onder Componenten > Verwijzingen.

Oude URL's kunnen op 2 manieren worden toegevoegd in de lijst van verwijzingen. Een manier is door de oude URL te benaderen via Google of rechtstreeks via de browser waardoor een 404 pagina ontstaat. Wanneer de oude URL uit ons voorbeeld websitenaam.nl/producten/product/product1 wordt aangeroepen komt deze in de lijst van verwijzingen onder Verlopen URL en kun je deze vervolgens bewerken. Oude URL's kunnen ook worden toegevoegd met de knop Nieuw.

Met de knoppen Nieuw of Bewerken wordt onderstaand scherm geopend. Vul de oude URL bij Verlopen URL in en de nieuwe URL respectievelijk bij Nieuwe URL in. Om deze verwijzing vervolgens aan te zetten kun je onder Status Ingeschakeld selecteren. Optioneel kan bij Notitie nog een beschrijving van de verwijzing worden aangemaakt ter verduidelijking. Vervolgens kun je de verwijzing opslaan door op Opslaan te klikken.

De verwijzing is te testen door de oude URL achter de websitenaam te plakken. In ons voorbeeld zal websitenaam.nl/producten/product/product1 automatisch worden doorverwezen naar websitenaam.nl/producten/product1.

Nieuwe verwijzing aanmaken