Nadat je het menu-item hebt aangemaakt kun je het Menu-itemtype selecteren. Ofwel, waar je wilt dat het menu-item naartoe linkt. De volgende opties worden het meest gebruikt:

1. Artikelen > Individueel artikel: dit type opent 1 artikel (pagina). Kies vervolgens een bestaand of nieuw artikel.
  2. Artikelen > Categorieblog: dit type opent een overzicht van meerdere artikelen. Je kiest zelf welke categorie aan artikelen hier getoond moeten worden. Denk aan nieuws, projecten, blog etc. Je kunt hier ook direct een nieuwe categorie aanmaken.

menu itemtype

Menu informatie verder invullen

Als je het menu-item hebt aangemaakt kun je het volgende nog instellen:

1. Menutitel: kort en krachtig met kernwoorden over de inhoud van de pagina.
  2. Alias: deze wordt automatisch gevuld als je het veld leeg laat. Dit wordt de URL van de pagina.
  3. Status: als het menu-item op Gedepubliceerd staat wordt deze nog niet getoond op de site, dit gebeurt pas als je deze omzet naar Gepubliceerd.
  4. Hoofditem: Kies hier voor Menu-item root als je wilt dat deze in de hoofdnavigatie komt te staan. Wil je dat het een subnavigatie wordt kies dan onder welk hoofd-item deze moet komen.
  5. Taal: Als je een site hebt met meertaligheid geef je hier aan wat de taal is van het artikel. Anders laat je die staan op Alle.
  6. Opslaan & sluiten: heb je alles ingevuld klikt dan op opslaan en sluiten.